מאת תימורה שפירא, NLP Certified Trainer, מלווה בתהליכי שינוי והשגת מטרות: זוגיות, שיפור הדימוי העצמי וחיזוק הביטחון העצמי, יציאה ממקום "תקוע"- בכלים של דמיון מודרך ו-NLP
"NLP זה דמיון מודרך, נכון?"
כך מתחילות חלק מהשיחות שלי עם אנשים ששומעים שאני עוסקת בתחום של ה NLP והדמיון המודרך.
אז בואו נעשה סדר.
NLP ודמיון מודרך הן שתי שיטות טיפול שונות.
אמנם יש בינהן מספר קווי דמיון- המרכזי שביניהם הוא העבודה ישירות מול תת המודע של המונחה,
NLP ודימיון מודרך הן שתי שיטות שמשלימות זו את זו
ומעצימות זו את זו.
אבל NLP ודמיון מודרך זה לא אותו הדבר.
אפשר לדמות את ה NLP לארגז כלים שמלא בכלים וטכניקות קלות ליישום שמאפשרות לנו לעשות שינוי מהיר גם במחשבות שלנו, גם ברגשות שלנו וגם בהתנהגות. השינוי בתהליכי NLP מתבצע ברמה של תת המודע שלנו ולכן השינוי עמוק ונשאר לאורך זמן. בNLP אנחנו לומדים איך לתקשר עם תת המודע במטרה לרתום אותו לסייע לנו בתהליך השינוי שאנו רוצים להשיג.
לכן אומרים ש NLP הוא מודל להשגת שינוי ומצוינות.
חלק מהטכניקות של ה NLP מתבצעות בעיניים עצומות- בדומה לדמיון מודרך , וחלקן בעיניים פקוחות.
ב NLP המונחה אקטיבי יותר מאשר בדמיון מודרך, גם כשהוא יושב או עומד בעיניים עצומות.
בNLP המנחה מוביל את המונחה למקום ספציפי- כדי שיוכל לעשות את השינוי הדרוש.
NLP מאוד מובנה- המנחה יודע בדיוק לאן הוא רוצה להוביל את המונחה שלו, מה השלבים שהמונחה עומד לעבור בתהליך, ומהי התוצאה הרצויה בסיום התהליך.
דמיון מודרך הרבה יותר פתוח. בדמיון מודרך – המונחה שלנו יוצא למסע בדמיון כשהוא מקשיב למנחה שמספר לו סיפור. בתהליך של דמיון מודרך המונחה נרגע, מרפה, מתחבר לתת המודע שלו, ולחלק היצירתי שבו שיודע לפתור בעיות ולהתגבר על קשיים, ומקבל מסרים ותובנות שמאפשרים לו ליצור את השינוי. ההנחיה בדמיון מודרך פתוחה יותר- והדמיון של המונחה משלים את מה שהמנחה לא אומר.
ברוב התהליכים של הדמיון המודרך המונחה פסיבי- יושב או שוכב בעיניים עצומות ומדמיין. עם זאת- כדאי לדעת כי ישנם גם תהליכי דמיון מודרך שבהם המונחה מדבר (כשהוא ברגיעה ובעיניים עצומות).
לסיכום- NLP ודמיון מודרך הם שתי שיטות טיפול שונות, שמשלימות זו את זו ומגבירות את האפקטיביות האחת של השניה, ומתאימות לאנשים שרוצים לעשות שינוי כלשהו בחיים שלהם.
טיפול בדמיון מודרך וNLP מתאים לכל אחד, בכל גיל, ולהשגת כל מטרה: חיזוק הביטחון העצמי, קידום בתחום המקצועי, מציאת זוגיות, שינוי הרגלי אכילה, שיפור תקשורת עם אנשים אחרים ותחומים רבים נוספים.
מותר לצטט קטעים מהמאמר או להביא אותו בשלמותו בתנאי שמופיעים הפרטים הבאים בראש המאמר- מאת- תימורה שפירא, NLP Certified Trainer, מלווה בתהליכי שינוי והשגת מטרות: זוגיות, שיפור הדימוי העצמי וחיזוק הביטחון העצמי, יציאה ממקום "תקוע"- בכלים של דמיון מודרך ו NLP.